Akıllı Telefon Tasarımı İçin Doğrudan Modelleme ve Parametrik Modelleme

  • 28 Haziran 2021
  • 4844 Görüntüleme
Akıllı Telefon Tasarımı İçin Doğrudan Modelleme ve Parametrik Modelleme

Akıllı Telefon Tasarımı İçin Doğrudan Modelleme ve Parametrik Modelleme

Yapılan araştırmalara göre 2017’de İspanya’daki akıllı telefon kullanıcı sayısı 30,3 milyon. 2021 itibariyle rakamın 34,3 milyona çıkması tahmin ediliyor. Bu durum İspanya’daki mühendislerin ve ürün tasarımcılarının daha hızlı ve etkili bir şekilde mobil cihazlar üretmeleri gerektiği anlamına geliyor.

BQ telefon tasarım protoipleriBQ’da tasarım prototipleri

Mobil telefon, 3D yazıcı, tablet ve e-okuyucu tasarlayan ve geliştiren İspanya’nın üçüncü en büyük üreticisi BQ’ye bakalım. BQ Teknik olarak “mühendislik şirketi” olsa da asıl amacının, müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde mobil telefon üretimi olduğunu ifade etmektedir. Yine de BQ için ürünlerin piyasaya sürülme süresi oldukça önemli.

Tasarım Süreci

Ürün planları yapıldıktan sonra BQ’daki ekipler her cihazın bileşenleri tanımlarlar. “Gelişmiş montaj ekibi” ilk adımı atar, daha sonra diğer bir ekip tüm cihazlar için renk ve malzeme seçer. Herkes tasarım üzerinde anlaştıktan sonra teknik geliştirmeler başlar.

Hızlı tasarım için hem doğrudan modelleme hem de parametrik modelleme imkanı sunan daha güçlü araçlara ihtiyaç vardır

Önceleri, 3B modelleri tasarlamak için parametrik olmayan araçları kullanılıyordu. Doğrudan modelleme,  yaratmak için anlamlıydı. Çünkü bu şekilde kısıtlama olmadan, tasarımcıların hayal gücüne izin veriliyordu. Ama burada başka bir durum var: geliştirme sürecinde tasarımları yeniden kullanmak veya değiştirmek isteyen tüm şirketlerin tasarım amacının bozulmadan kalmasını sağlamak için geleneksel parametrik modellemeye ihtiyacı vardır.

doğrudan-modelleme-parametrik-modelleme-cep-telefonu-tasarımıŞu anda BQ, Creo çözümleri ile ikisinin de en iyi yanını alıyor. Doğrudan modelleme ve parametrik yazılım kombinasyonundan eş zamanlı yararlanan Creo sayesinde şirket bir tanesinin kesinliğinden faydalanırken diğerinin de daha açık avantajlarından faydalanabiliyor. Bu şekilde önceki en iyi tasarımlarından faydalanarak yenilikten ödün vermeden daha hızlı çalışabiliyorlar. Aynı zamanda piyasaya daha hızlı bir şekilde yeni tasarımları sürebiliyorlar.

Bileşen verilerini paylaşmak BQ’ya geliştirme süreci üzerinde daha fazla denetim sağladığı için Windchill bu aşamada önemli bir rol oynuyor.

“Gelecekte PTC ile olan planımız Windchill’i Çindeki ofislerimize kurmak böylece ürün geliştirme sürecini tamamen kontrol altına almaktır.” açıklaması ürün tasarımcısı Julen Pejenaute’ye aittir. “Bu şekilde hem İspanya’da hem de Çin’de son tasarımlarımızı kontrol edebileceğiz.”

BQ’nun tasarım süreçlerini yakında incelemek için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz.

CAD kategorimize geri dönebilir ya da Daha İyi Yüzey Modelleme Araçları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: PTC CAD Software Blog – Behind the Scenes at a Smart Phone Design Leader – Cat McClintock 

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button