Bağlanırlık için tasarım: D4C ile Sanaldan gerçeğe

  • 28 Haziran 2021
  • 2368 Görüntüleme
D4C ve Tasarım Süreci

Bağlanırlık için tasarım: D4C ile Sanaldan gerçeğe

Yeni tasarım teknikleri, sensör verilerinin çoğundan yararlanıyor

Nesnelerin İnternet’indeki gelişim giderek artıyor. Gelişim arttıkça ürün tasarımını geliştirmek için gerçek zamanlı verilerin toplanması gittikçe daha ulaşılabilir bir hedef haline geliyor.

Ancak avantajlar kadar birtakım güçlüklerde dikkat çekiyor. Söz gelimi:

Daha fazla sensör eklemek için prototip sonrası istekler, tasarım sürecine ekstra zaman ve maliyet ekleyebilir.

Sensörlerden gelen çok fazla veri akışı, gürültünün arkasında kalan değerli verilerin bulunmasını imkansız hale getirebilir.

Sensör stratejisinin olmaması gereksiz karmaşıklığa ve kafa karışıklığına neden olabilir.

Bağlanırlık Tasarımı (D4C) Nesnelerin interneti sürecinde önemli bir rol oynuyor!

PTC’nin CAD portföyü için Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Paul Sagar, sensör özellikli ürünlerin yararlarını kullanmak isteyen tasarımcılar için tavsiyelerde bulundu.

Sagar, “hazır, bağlan, nişan al” yaklaşımını kapının dışına çıkarmayan ilk uygulayıcıların savaş hikayelerinden bir ders hazırladı: “Ürünümüzü gerçekleştirdik ama en başta ne istediğimizi değerlendirmedik. Sadece bir dizi sensörü üzerine yerleştirdik. Şimdi gelen bir sürü veri var ama hepsi kuru gürültü ve sonuçta kullanışsız.”

Sagar’a göre çözüm tasarım takımınızda ve “Bağlanırlık için Tasarım” prensibini ürün yaşam döngüsüne nasıl bağladığınızda.

Bağlanılabilirlik Tasarımı (Kısaca D4C), hangi veri akışlarının doğrudan ilk ürün tasarımınıza dahil edileceğini içeren tasarım anlamına gelir.

D4C tasarım sürecinizi kolaylaştırabilir ve nesnelerin interneti sürecinin gerçek potansiyelini ortaya çkarabilir. Bu senaryoda, tasarım ekibi, veri tasarım gereksinimlerini, diğer temel gereksinimler gibi, ürün tasarımı için temel etken olarak ele alır.

D4C, sonradan düşünmek yerine önce geleceğin düşünülmesi ve gelişme sürecinin kısaltılması demektir. Daha da iyisi, ürününüz sahaya çıktığında ihtiyaç duyacağınız kesin veri akışlarını toplamak için optimize edilecektir. Bu, ürün ve hizmet ekiplerinizin, gürültüye maruz kalmadan, sahadaki kritik verilerin tüm avantajlarından yararlanmasını sağlar.

“D4C’nin gereksinimlerini ürün tasarım özelliklerinizdeki temel gereksinimlere entegre etmek tasarım sürecini kısaltır.”

D4C yani Design For Connectivity için temel olarak ele alınması gerekenler

Bağlanırlık için Tasarımın amacı, tasarım aşamasında sensörlerin doğru kullanımını sağlamak, yerini ve miktarını optimize etmek ve işletmeniz için en ilgili veri akışını toplamak için geri gelecek olan veri akışlarını değerlendirmektir.

Bu durum D4C prensiplerini ürün stratejinizin bir parçası haline getirmenizle birlikte gelir. Sagar, bilinçli kararlar almaya yönelik gerekli kritik bilgileri tanımlamak için tasarım ekiplerinin geliştirme ekibiyle birlikte çalışmasını önerir.

Kararınız üç temel alanı dikkate alarak gerçekleşmelidir: Tasarım, üretim ve hizmet. Her bir alan için takımınız ihtiyacının olan veriyi, bunları nasıl yorumlayacağınızı ve nasıl kullanacağınızı tanımlayacaktır. Bu gereksinimleri tasarım gereksinimlerine yerleştirip tasarıma uygulayacaksınız.

Şimdi en heyecan verici kısmı geldi. D4C’nin kurduğu temelden yola çıkarak, gerçek ürün verilerini aşağıdakiler için kullanmaya başlayabilirsiniz:

Ürün tasarımınızı prototip aşamasında optimize edin.

Sahadaki ürünlerin bakım yapılabilirliğini geliştirin.

Sahadaki mevcut nesilden gelen verilere dayalı olarak gelecek nesil ürünleri şekillendirin.

Gelecekte ortaya çıkacak teknolojileri izleyin

Piyasa ve dünya dördüncü endüstriyel devrime doğru gelişmeye devam edecek. PTC çözümleri bugün tasarım ve mühendislik ihtiyaçlarınızı desteklerken aynı zamanda sizi ürün tasarımında gelecek olan yeniliklere hazırlar.

Ürün tasarımının geleceğini şekillendiren gelişmekte olan teknolojiler ve bunları nasıl kullanabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin.

CAD Kategorisine geri dönebilir ya da Parametrik Modelleme ve Doğrudan Modelleme hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: PTC CAD Software Blog – Design for connectivity: From hype to reality  – Cat McClintock 

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button