Creo 7.0’da Daha İyi MBD için 3 Temel Araç

  • 28 Haziran 2021
  • 2058 Görüntüleme
Creo 7.0 da Daha İyi MBD için 3 Temel Araç

Creo 7.0’da Daha İyi MBD için 3 Temel Araç

Uzmanlarımız Creo 7,0’te Bilmek İsteyeceğiniz Model Bazlı Tanımlama (MBD) Özelliklerini Sizin için Açıklıyor

En güçlü 3D CAD yazılım platformunun yeni sürümü olan Creo 7.0’daki favori özelliğinizi buldunuz mu? Uzun geliştirme listelerinden ve eklenen yeni beceriler arasından seçim yapmak oldukça zor olabilir. Bu nedenle ürün yöneticilerimizden bu yeni sürümde kaçırılmaması gereken üç yeni özelliği belirlemelerini istedik.

Raphael Nascimento  model bazlı tanımlardaki (MBD) kritik yenilikleri öne çıkardı. “Creo 7.0’daki model bazlı tanımlar PTC için oldukça yüksek odaklara sahip”, diyen Raphael, aslında MBD ile ilgili olarak Creo Design Essentials’da 30’dan fazla iyileştirme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“İstediğimizden tam olarak 27 tane daha fazla. Biraz özetlemek adına en önemli 3 geliştirmeyi tanıtmak isteriz:”

Raphael Nascimento, Creo Ürün Yöneticisi

Veri İçeren Sembolleri Oluşturmak ve Düzenlemek Daha Kolay

Veri içeren semboller artık düzenli notlar haline geldi ve modeldeki düzlem veya eksene bağlanmalarına gerek kalmadı.  Bu sadece iş akışı oluşturmayı kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda ASME ve ISO standartlarının gereksinimlerini daha iyi temsil ediyor. Nascimento “Bunu en iyi iyileştirmeler arasına yerleştirdim çünkü artık kullanmak eskisine göre çok daha kolay”, dedi.

Veri İçeren Sembol ikonuna tıkladıktan sonra, mouse göstergesine bağlanmış veri içeren sembolün ön izlemesini hemen görebiliyorsunuz ve yerleştirmek istediğiniz yere tıklayabiliyorsunuz. Ayrıca Creo otomatik olarak standartlara uygun bir şekilde  bir sonraki mevcut veri ismini (A, B, C, vb.) seçiyor. Eğer sembolün yanında daha fazla metine ihtiyaç duyarsanız, Creo 7.0 bunu da destekliyor. Notları nasıl oluşturacağınıza ve ekleyeceğinize dair aşağsıdaki videoya bakabilirsiniz:

İyileştirilmiş Geometrik Tolerans Sembolleri

Geometrik tolerans sembollerini (GTOL) oluşturma ve düzenleme için iş akışını   daha hızlı ve kolay hale getirdik. Veri içeren sembol gibi GTOL ikonuna tıkladıktan sonra mouse göstergenize bağlanmış olan GTOL ön izlemesini hemen görebilirsiniz. Daha sonra istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.

Çeşitli alanlara doğrudan değerleri ve değiştiricileri girdiğiniz için düzenleme özellikleri de çok daha kolay hale geldi. Metin sembolü artık standartlar için gerekli tüm değiştirici sembollerini içermektedir. Belirli bir değiştiricinin standartlara göre geçerli olup olmadığından emin değilseniz merak etmeyin. Creo GTOL’nun ASME ve ISO uyumlu olduğunu göstermek için sentaks kontrolü sunmaktadır.

Creo 4,0 geometrik toleransları (GTOL) oluşturmak ve düzenlemek için daha sezgisel iş akışını içeriyor.

Veri Hedef Sembollerini Oluşturmak ve Düzenlemek Daha Kolay

Standartlarla uyumlu veri hedefleri oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Şimdi veri hedefleri oluşturma iş akışı diğer notları oluşturma süreçleri ile aynı çizgide. Örneğin veri hedef ikonuna tıkladığınız anda mouse göstergesinin ucunda veri hedefi ön izlemesini hemen görebiliyorsunuz. Ayrıca veri hedefinin lider ekini seçebilir ve yerleştirmek istediğiniz alana sembolü sürükleyebilirsiniz.

Daire, dikdörtgen ve nokta için standart hedef alanlarını görebilirsiniz. Aynı zamanda boyutların, hedef alanlarda dikdörtgen ve dairenin boyutunu yönlendiren notu da içerdiğini de fark edeceksiniz. Nascimento “aynı zamanda standartlarla ilgili birçok seçenek de eklendi”, diye ilave ediyor. “Bunlar hareket ettirilebilir veri hedefi ve sembol dışında boyutların yerleştirilmesini içeriyor.”

Ücretsiz e-Kitabı İndirin

Ürün geliştirmenin her aşaması için tek kaynaklı yetki modelleri geliştirmeyle ilgili sorunlar azaldıkça, MBD, tasarım için hızlı bir şekilde tercih edilen bir seçenek halini alıyor. Model bazlı tanım hakkında daha fazla bilgi almak için PTC’den ücretsiz e-kitaba bakabilirsiniz. 2D çizim sınırları, MBD’nin karmaşıklığı nasıl daha basit hale getirdiği ve nereden başlayacağınız hakkında daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Bugün bir kopyasını indirin.

CAD Kategorisine geri dönebilir ya da Creo 6.0 ile Eşsiz Bir Augmented Reality Deneyimi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kaynak: PTC CAD Software Blog – 3 Essential Tools for Better MBD in Creo 4  – Cat McClintock 

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button