,

Creo Generative Topology Optimizasyonu ve Creo Generative Design

  • 14 Ekim 2022
  • 3191 Görüntüleme

Creo® ile Generative Design

Creo Generative Topology Eklentisi ve Creo Generative Design

 Yapay zekanın gücünden yararlanın ve en iyi tasarımlarınızı daha kısa sürede teslim edin

Generative Design, belirtilmiş bir dizi gereksinime göre optimum CAD model tasarımlarını otomatik oluşturur. Creo’nun her iki çözümü de Creo tasarım ortamında yüksek kaliteli, düşük maliyetli, üretime hazır ürünler sunmanıza yardımcı olur. Sonuçları uyarlamayı veya nihai tasarım olarak kullanmayı seçebilirsiniz.

Üretken tasarımın size dijital dönüşümün faydalarını getirmesine izin verin. Yenilikçi tasarımları ne kadar hızla keşfedebilirseniz, maliyetleri düşürmeye, kaliteyi ve pazara sunma süresini iyileştirmeye o kadar daha yakın olursunuz. Daha hızlı keşif, farklı malzeme kombinasyonlarının ve üretim süreçlerinin daha derinlemesine incelenmesini sağlayarak, hiç düşünmemiş olabileceğiniz çözümleri ortaya çıkarır.

 

Generative Topology Optimization (GTO)

Üretken Topoloji Optimizasyonu

GTO, gereksinimlerinizi karşılamak için hızla optimize edilmiş tasarımlar oluşturur ve bunları kesintisiz bir parametrik iş akışının keyfini çıkarabilmeniz için zengin B-rep geometrisine dönüştürür. Generative Design Creo’ya entegre edildiğinden, yük durumlarını ve geometriyi içe/dışa aktarmanız gerekmez.

 

Özellikler ve Faydalar

  • Senaryonuz için sorunsuz kurulum ve ayarlama. Kolaylıkla tasarım alanlarını seçin, yüklerinizi ve kısıtlamalarınızı ekleyin, ardından senaryo için hedefleri, malzemeyi ve üretim sürecini tanımlayın. Sonuçları nihai tasarımınız olarak kullanın veya iterasyonlara devam edin.
  • Geleneksel üretimden eklemeli üretime kadar birçok yaygın üretim gereksinimi için destek sunma.
  • Simülasyon sonuçlarıyla birlikte optimize edilmiş tasarımı ön izleme ve sorgulama imkânı.
  • Sonuçların, geometri ve kurulum değişikliklerinizle dinamik olarak güncellendiği etkileşimli süreç.
  • Optimize edilmiş sonuçların zengin B-rep geometrisine veya mozaikli modele otomatik olarak yeniden yapılandırılması.
  • Yapısal çalışmalar için, tanımlanmış bir güvenlik faktörü alt sınırı için kütleyi en aza indirin veya hedef hacim/kütlede rijiditeyi en üst düzeye çıkarın.
  • Modal analiz için, zemin temel frekansında kütleyi en aza indirin veya hedef kütlede temel frekansı en üst düzeye çıkarın

Basit Kurulum ve Ayarlama

Tasarım alanını, fiziği, yükleri ve kısıtlama hedeflerini, üretim sürecini ve malzemeleri tanımlayarak optimizasyonu kolayca ayarlayın. Yapılandırmanın doğru şekilde kurulduğundan emin olmak için hızlı bir şekilde bir başlangıç simülasyonu çalıştırın.

Optimizasyon Öngösterimi

Bir döküm üretim sürecini desteklemek için ayırma hattı kısıtlamasından yararlanan yakınsanmış bir çözüm.

Creo Generative Design Eklentisi (GDX)

Birçok senaryoyu paralel ve hızlı bir şekilde değerlendirmek istediğinizde bulut tabanlı GDX’e yönelebilirsiniz. GDX, aynı anda birden fazla tasarım çalışmasının analizini sağlayarak Creo’nun üretken tasarım yeteneklerini genişletir. GDX, dikkate almamış olabileceğiniz seçenekler de dahil olmak üzere en iyi seçenekleri otomatik olarak tanımlar.

Özellikler ve Faydalar

  • Çeşitli malzeme ve üretim yöntemleriyle birden çok senaryoyu değerlendirmek için bulutu kullanın. Yapay zeka destekli jeneratif motor, otomatik olarak daha fazla üretime-hazır tasarımı daha hızlı üretir.
  • Bağlama duyarlı menülerle tanıdık Creo kullanıcı arayüzü (UI) şeridinde entegre komutlarla kurulum ve ayarlaması kolaydır.
  • Artan inovasyon ve üretkenliğin keyfini çıkarın. “Geriden gelen” veya “Devam Eden” geometri veya yerleşik uygulamalar tarafından kısıtlanmayın.
  • Zengin Creo tasarım ortamı CAD çıktısı verileriyle çalışın. Optimize edilmiş sonuçların zengin B-rep geometrisine veya mozaikli modele otomatik olarak yeniden yapılandırılması.
  • Eklemeli (additive) üretimin, geleneksel üretim süreçleriyle mümkün olmayan, şekiller üretme yeteneği için tasarım.
  • Geliştirmeler, otomatik zarf, taslak işleme ve yarıçap kısıtlamasını içerir – bu da artan üretkenlik anlamına gelir. Kullanıcıların artık geometriye başlamak için kullanılacak bir gövde oluşturmasına ve tanımlamasına gerek yoktur ve artık optimizasyonlar çalışırken birden fazla görev üzerinde çalışabilir.

Üretilebilir Sonuçlar

Bir motorsiklet montajında kullanılan nihai komponent

Değerlendirilebilecek alternatif tasarımlar

Creo, daha iyi ürünleri daha hızlı oluşturabilmeniz için ürün inovasyonunu hızlandırmanıza yardımcı olan 3D CAD çözümüdür. Öğrenmesi kolay Creo, sizi ürün tasarımının ilk aşamalarından üretime ve ötesine sorunsuz bir şekilde götürür. Daha hızlı iterasyonlar yapmak, maliyetleri azaltmak ve ürün kalitesini artırmak için üretken tasarım, artırılmış gerçeklik, gerçek zamanlı simülasyon, eklemeli üretim ve IoT gibi yeni teknolojilerle güçlü, kanıtlanmış işlevselliği birleştirebilirsiniz. Ürün geliştirme dünyası hızla hareket eder ve rekabet avantajı oluşturmak ve pazar payı kazanmak için ihtiyaç duyduğunuz dönüştürücü araçları yalnızca Creo sunar.

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button