Mühendislik Hesaplamaları Yazılımında Bulabileceğiniz Beş Şaşırtıcı Şey

  • 28 Haziran 2021
  • 2204 Görüntüleme
Mathcad Mühendislik Hesaplamaları Yazılımında Bulabileceğiniz Beş Şaşırtıcı Şey

Mühendislik Hesaplamaları Yazılımında Bulabileceğiniz Beş Şaşırtıcı Şey

Mühendislik hesaplamaları yazılımları genellikle problem çözmekle ilgilidir. Kalemler, T-cetveli ve grafik kağıdı, bir köprü veya bir araç tasarlamanıza yardımcı olur, ancak sadece bu araçları kullanırsanız, günümüzün şartlarında talep edilen hızda sonuca ulaşamazsınız. Hesap makinaları ve tabloları da kullanarak biraz hız kazanabilirsiniz.

Mühendislik Hesaplamaları Yazılımını farklı kılan nedir?

Mühendislik matematik yazılımı elle yapılan zorlu hesaplamaları hatta gereksiz işlemleri ve potansiyel sıkıntılı durumları ortadan kaldırır. Aynı zamanda hesaplamalar daha ilgi çekici ve kolay okunur bir formatta gelir.

Mühendislik Hesaplamaları Yazılımı

PTC Mathcad’de gösterilen karmaşık hesaplamalar

Belki bunların hepsini biliyorsunuz. Ama mühendislik hesaplamaları yazılımlarının sizi şaşırtacak kadar fazla özelliği vardır. Modern yazılım paketlerinde yer alan ve daha doğru daha hızlı iş yapmanıza yardımcı olacak beş adet özelliğe değineceğiz. Az bilinen ama bir o kadar da önemli 5 özelliğe…

Mathcad ile hesaplamaları otomatik olarak zamanlama

Belli bir zamanda ya da  günlük olarak raporlamanız gereken hesaplamalarınız olduğunuzu varsayalım.  Bunları manuel olarak yapmak yerine neden Windows’ta sizin için çalışan bir zamanlanmış görev oluşturmayasınız? Birkaç matematik çalışma sayfası yapılandırması, birkaç Visual Basic komut dosyası (zaten indirilebilir ve çalışmaya hazır) ile sadece görevin çalışmasına izin verin ve rapor sonuçlarını arayın. Bu küçük hesaplama ve raporlamaları hazırlamakla vakit kaybetmeyecek ve işinizi hızlandıracaksınız.

Mühendislik matematik yazılımı

Matematik yazılımındaki bir görev planlayıcı, herhangi bir saat ve gün için eylem başlatabilir

Mathcad ile algoritmik ve sembolik olarak kökleri bulun

Karmaşık fonksiyonlarda kökleri nasıl bulacağınızı biliyorsunuzdur. Sizin için kökleri bulacak basit bir yazılım aracı kullansaydınız ne olurdu? Üstelik, tek bir seferde bir polinomun köklerini bulmak için algoritmalar kullansaydınız. Birkaç talimat yazın ve yazılımın sizin işinizi yapmasına izin verin. Mühendislik hesaplamaları yazılımı, doğal matematik gösterimi ile bunu yapmanıza izin verir. Sizin ve ekibinizin işini kolaylaştırır. Hepimiz Excel’de karmaşık denklemleri çözmenin acısını biliyoruz.

Mühendislik Hesaplamaları Yazılımı

Sembolik kök bulma için basit bir örnek

Mathcad mühendislik hesaplamaları yazılımı ile işinizi güvenceye alın

Sizin ve ekibinizin işi olduğu zaman başvurabilmeleri için mühendislik notlarını ve hesaplamalarını belgelemek doğru uygulamadır. Fakat mülkiyet hakkı olan notları meraklı gözlerden saklayarak paylaşmanız gerekiyorsa ne yapacaksınız? Aslında bunu yapmak çok kolay. Kuruluşunuzun dışındaki insanların görmemesi gereken bölümleri gizlemek için içerik korumasını kullanın. Eğer saklamak yeterli değilse, gizli bir şifreyle dosyayı güven. Artık şirket sırlarını riske atmanıza gerek kalmadan paylaşım yapabileceksiniz.

Mathcad ile ortak hesaplamalar kullanın

Özelleşmiş bir alanda çalışıyorsanız, bazı denklemleri ve ölçüm birimlerini sık sık kullanırsınız. Onları kullandığınız her seferinde yazıyor musunuz? Evet cevabını verdiyseniz, iyi haberimiz var. Her yeni projede tekrar eden görevlerden kaçınabilirsiniz. Mühendislik matematik yazılımı genellikle belirli disiplinler için hazırlanmış çalışma sayfalarıyla birlikte gelir. Çalışma sayfasını yükleyin ve ihtiyacınız olan tüm ortak birimler, hesaplamalar ve materyallere kolayca erişin.

Diğerleri ile iyi geçinin

Yığılan mühendislik notlarından sıkıldınız mı? İhtiyacınız olan şey, diğer endüstri standardı uygulamaları ile entegre matematik yazılımıdır. CAD modelleri ve matematik çalışma sayfaları birbirleriyle iletişim kurduğunda verimlilik artışını düşünün. CAD modeli geometrisindeki değişiklikler matematik çalışma sayfalarındaki hesaplamaları hemen günceller, ya da matematik çalışma sayfalarındaki hesaplamalar diğerini. Sonuç, daha verimli tasarım ve test süreci, daha kaliteli ve daha hızlı pazarlama süresi olacaktır.

Daha önce mühendislik matematiği yazılımını denemediyseniz, bu araçların işinizdeki iş akışlarını nasıl geliştirdiğini görün. Mathcad sayfamıza giderek detayları inceleyebilirsiniz.

Mathcad Mühendislik Hesaplamaları yazılımı ile cevap bulmak

Mathcad, en önemli hesaplamaları gerçekleştirmenize, analiz etmenize ve paylaşmanıza yardımcı olan mühendislik hesaplamaları yazılımıdır. Çığır açan şirketlerin mühendisleri bu yazılımı kullanıyor. Artık sizin de denemenizin zamanı geldi!

Mühendislik Hesaplamaları kategorisine geri dönebilir ya da Mathcad Mühendislik Hesaplama Programı ile Aşkın Formülünü bulabilirsiniz!

Kaynak: PTC Engineering Math Software Blog – Five Surprising Things You Find in Engineering Math Software –  Mike Gayette

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button