Parça Sınıflandırma ve Mükerrer Parça Önleme

Ürün karmaşıklığını azaltın & maliyetleri düşürün

Günümüzde üretim sektörünün iki büyük hedefi, yüksek inovasyonlu ürün geliştirmek ve bu ürünleri daha hızlı pazara çıkarmak. Karşılaşılan zorluklardan birisi, karmaşık ürünlerin fazla sayıda parça içermesi. Parçalarda tekrar kullanım oranının düşmesi sonucunda yönetilmesi zor ürün yapıları ortaya çıkar. Bu durum envanterde mükerrer parçalar yaratır, tedarik, üretim, kalite, satış ve servis adımlarında verimi düşürür ve maliyetleri artırarak ilerlemeyi yavaşlatabilir.

Yeni parça oluşturma sürecini etkin yöneterek, üreticiler sadece önemli maliyet tasarruflarından yararlanmakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla yeniden kullanım ve genel parça sayısında azalma aracılığıyla verimlilik kazanır. Parts Classification sayesinde tekrar kullanılabilecek parçaları kolayca bulmak, ürünleri daha hızlı üretmek ve yüksek kaliteli ürünleri daha hızlı pazara sunmak kolaylaşır.

Parça Sınıflandırma Ve Yeniden Kullanımın Avantajları

Parça sınıflandırma projesini uygulamak, üreticilere milyonlarca dolar tasarruf etmenin yanı sıra birçok önemli kazanç sağlar. Parça yeniden kullanımı, envanter karmaşıklığını azaltmaya, tedarik zincirinin yükünü azaltmaya ve satış sonrası operasyonlarda envanter maliyetlerini en aza indirmenize yardımcı olur. Kurumsal bir kazanç olarak görülen bu proje, mühendislik ekipleri tarafından PLM’ in yarattığı değeri şirketteki diğer birimlere yaymak için kullanılabilir.

Ürün maliyetlerini düşür
  • Tasarım, üretim ve satış sonrası ürün aşamalarında çift parça maliyetlerini düşürün.
  • Tercih edilen tedarikçileri kullanarak maliyetleri optimize edin
  • Malzeme harcamalarını azaltın ve marjları artırın
Teslimat süresini iyileştir
  • Yeni bir parça oluşturmanın, tedarik etmenin ve desteklemenin zaman ve kaynak maliyetini azaltın.
  • Gelecekteki aksaklıkları ve envanter eksikliklerini önlemek için stratejik bir parça rezervi sağlayın.
Verimliliği artırın
  • Mevcut parçaların ve parça montajlarının yeniden kullanılabilirliğini artırın
  • Tam olarak uygun parçayı veya tercih edilen tedarikçiyi bulma süresini azaltın
  • İmalatın uygun takım ve doğrulama için daha iyi hazırlanmasını sağlamak için yetkilendirin
  • Doğru yedek parçaların daha kolay tanımlanmasını sağlayarak daha hızlı müşteri hizmeti sağlayın

Linke tıklayarak Parça Sınıflandırmanın ürün karmaşıklıklarını basitleştirmede sizi nasıl destekleyeceğini ortaya koyuyor. Sınıflandırma yoluyla proaktif parça yönetiminin, yalnızca parçaların yetersiz yeniden kullanımını, hurdaya çıkarılmasını ve aşırı stok tutulmasını önlemekle kalmayıp, aynı zamanda maliyetleri nasıl azalttığını ve gecikmeleri en aza indirdiğini öğrenin.

Windchill PLM ile erken aşamada parça sınıflandırma uygulamak

PTC’nin PLM platformu Windchill, parçaların tedarikçi durumu ve kullanılan malzemeler gibi en önemli özelliklerle uyumlu bir şekilde sınıflandırılmasını sağlar. Örneğin, tedarikçi “kullanmaya ve tercih etmeye uygun,” “kullanmaya uygun ancak tercih edilmiyor,” veya “kullanma” olarak tanımlandı mı?

Parçayı oluşturmak için kullanılan malzemeler sürdürülebilirlik girişimlerini desteklemek için mi yapıldı? Windchill, bu bilgiyi parça yaşam döngüsü boyunca bağlar; mühendisler parça seçtikçe, tedarik yeni parça değerini belirler ve tedarik zinciri parça ve malzeme eksikliklerini önlemek için strateji oluşturur.

Tasarım aşamasında ekipler, parçaları donanım, yazılım, elektrik, kaynaklı bileşenler ve daha fazlası gibi kategorilere ayırmak için hiyerarşik bir taksonomi oluşturarak parçaları sınıflandırabilirler. Bu taksonomi oluşturulduğunda, mühendisler ve tasarım ekipleri, herhangi bir parametre üzerinden Windchill’ in arama işlevini kullanarak uygun veya benzer bir parça bulabilirler. Parçalar sınıflandırıldıkça, parça özelliklerini tanımlayan karakteristiklerin yüksek doğrulukla sisteme işlenmesi de değer sağlar.

Tedarikçi yönetimi (SUMA) ile, kuruluş ürün tanımlandıkça hangi parçaların hangi tedarikçiden temin edilebileceğini anlar. Windchill, tedarikçileri ve üreticileri ve onların parçalarını listeleyip takip etmeyi mümkün kılar.

Parça Sınıflandırmanın 5 Altın Kuralı

  1. Çift parçaların oluşturulmasını önlemek için bir parça oluşturma ve yönetimi stratejisi oluşturun
  2. Stratejik parçaların oluşturulması konusunda sorumlu olacak yeni bir rol atayın
  3. Farklı parça sınıflarında öne çıkan Parametreleri belirleyin.
  4. Satın alma ve tedarik zinciri için önemli özelliklerle sınıflandırmayı uyumlu hale getirin (örneğin, kullanılan malzemeler, malzeme bulunabilirliği, tedarikçi sınıflandırması gibi özelliklerle metadatayı zenginleştirin)
  5. Parça sınıflandırma taksonomisini üretilen ve satın alınan mühendislik parçalarını da içerecek şekilde genişletin

Windchill Parts Classification Öne Çıkan Özellikleri

Yapılandırılabilir sınıflandırma şemaları: İş ihtiyaçlarınıza uygun adlandırma ve yapı kurallarını belirleyin.

Otomatik parça/doküman adlandırma: Parça isimleri, sınıflandırmaya ve özellik değerlerine dayalı olarak sistem tarafından oluşturulur.

Yeni parça/doküman sınıflandırma: Şirket politikasının benimsenmesini sağlayın.

Sınıflandırma arama ve benzer nesneleri bulma: Yerelleştirilmiş sınıflandırma metni ve ölçümleri standartlar arasında geçiş yapabilir – tüm bölgeler için arama doğruluğunu artırın.

İçe/dışa aktarma ve toplu güncelleme: Kalite veya doğruluk kaybı olmadan büyük miktarda veriyi güncelleyin.

Tedarikçi veri yönetimi: Parça veya ürüne ilişkin tedarikçi referans verisinin tek bir gerçek kaynaktan otomatik akışını sağlayın.

Mühendislik malzeme spesifikasyonları: BOM’dan bir parçayı kaynaştırmak ve uygun bir şekilde bir parçayı kaynaklandırmak ve tedarikçiyi parça değişiklikleri konusunda bilgilendirmek için tedarikçilerle uyum sağlamak. Ortaklaşa kalite kontrol planını, malzeme uygunluğunu ve malzeme DFM analizini yönetin.

Sürdürülebilirlik: Mühendislerin sürdürülebilirlik standartlarını karşılayan parçaları seçmelerine yardımcı olmak için parça özellikleri atayın.

SİZE ULAŞMAMIZI İSTER MİSİNİZ?