Model Bazlı Sistem Mühendisliği – MbSE

  • 13 Ağustos 2024
  • 16 Görüntüleme

Karmaşık ürünlerin tasarlanması ve oluşturulmasına yönelik MBSE odaklı bir yaklaşımla inovasyonu artırın.

MbSE – Model Bazlı Sistem Mühendisliği Nedir?

Uluslararası Sistem Mühendisliği Konseyi’ne (INCOSE) göre, model tabanlı sistem mühendisliği (MBSE), kavramsal tasarım aşamasından başlayarak, sistem gereksinimlerinin, tasarımın, analizin, doğrulama ve onaylama süreçlerinin geliştirme ve yaşam döngüsü boyunca desteklenmesi için modellemenin yapılandırılmış bir şekilde uygulanmasıdır. MBSE, belge tabanlı bilgi alışverişi yerine, sistem mühendisliğinde bilgi alışverişinin birincil aracı olarak etki alanı modellerinin oluşturulmasına ve kullanılmasına odaklanan teknik bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, havacılık, savunma, demiryolu, otomotiv, imalat gibi karmaşık sistemlere sahip birçok sektörde yaygın olarak uygulanmaktadır.

Ürünler daha karmaşık hale geldikçe, tasarım, üretim ve bakım için birden fazla mühendislik disiplininin birlikte çalışması gerekmektedir. Modeller kullanarak bir sistem tasarlamak, erken görselleştirme ve simülasyona olanak tanıyarak paydaşların katılımını ve müşteri memnuniyetini artırır.

Model tabanlı sistem mühendisliği, karmaşık sistemlerin işbirliğine dayalı, yenilikçi tasarımını ve bakımını sağlar. Kuruluşların endüstri standartlarına uyarken kaynak kullanımını optimize etmelerine yardımcı olur.

Rekabet Avantajı İçin Sistemlerin Birbirine Bağlanması

Manuel, belge tabanlı sistem mühendisliği yaklaşımlarının sonuçları tüm işletme genelinde hissedilebilir. Maliyet, kalite ve güvenlik sorunları; çizimler, elektronik tablolar ve Word belgeleri arasında dağılmış tutarsız bilgilerin paylaşılması, muhafaza edilmesi ve yeniden kullanılmasındaki zorluklardan kaynaklanmaktadır.

PTC’nin çözümleri, tüm ürün verilerinin daha iyi iletişimi, netliği ve sürdürülebilirliği için işbirliğine dayalı, görsel bir yaklaşım sağlar. MBSE, sistem mühendisliği programlarınızı ve projelerinizi geliştirmek için modelleme, araçlar ve yöntemler uygular, teknolojik yenilikleri teşvik eder ve maliyetleri ve üretkenliği olumlu yönde etkiler. Riskler daha erken keşfedildiği ve azaltıldığı için kalite ve mevzuata uygunluk da iyileştirilir.

Model Bazlı İşbirliği ile Kültürel ve Teknik Engellerin Üstesinden Gelin

PTC’nin model tabanlı sistem mühendisliği çözümü ile mühendislik ekipleri, ürün yaşam döngüsünün çok daha erken aşamalarında ürün hatlarının değişkenlik modellemesi ile sistemleri modüler bir şekilde tanımlar. Çözüm ayrıca gereksinimler, doğrulamalar ve malzeme listelerindeki (BOM) parçalar ile modeller boyunca izlenebilirlik sağlar.

Buna ek olarak, otomatik sistem modeli tasarım incelemesi ile birlikte güçlü, görsel sistem seviyesi ortak simülasyonundan yararlanabilirsiniz. Bu, sistem tasarımlarının ve nihayetinde teslim edilen sistemlerin kalitesini artırır.

BİZE ULAŞIN

    Size ulaşmamızı ister misiniz?
    Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
    Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
    İletişim Formu
    Size ulaşmamızı ister misiniz?
    Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
    Sosyal Medya Adreslerimiz
    Call Now Button