Creo ile Step, Iges, Dxf Dosyaları Açmak Artık Çok Kolay!

  • 28 Haziran 2021
  • 2657 Görüntüleme

Creo ile Step, Iges, Dxf Dosyaları Açmak Artık Çok Kolay!

“Unite” (Birleştirme) adı verilen bu teknolojik atılım herkesin aynı CAD sistemini kullanmadığı çalışma ortamında zorluklarla mücadele etmesine yardımcı olur.

Creo yıllardır daha iyi multi CAD performansı için çalışırken yenilenmiş işlevleri mühendislerin tek bir dosya formatına bağlı kalmasının önüne geçmektedir. Şimdi artık ara çevirme adımları, modelleri düzeltme veya onarma işlemleri ortadan kalktı.

Unite ile Creo Parametrik üreticilerin ferklı ekipler arasında etkili bir şekilde iş birliği kurmasına ve CAD sistemlerini sağlamlaştırmasına yardımcı olur.

Step, iges, dxf gibi birden fazla CAD dosyasıyla çalışırken Creo tarafından sunulan faydalar şu şekildedir:

Hem nötr hem de ortak dosya formatlarını ek bir çeviriciye ihtiyaç duymadan veya orijinal CAD yazılımının lisansı olmadan içe aktarabilir veya açabilirsiniz.

Zaman kaybı yaratan dönüştürme işlemleri olmadan Creo ile diğer CAD sistemlerindeki modelleri içe aktarabilir veya açabilirsiniz.

İkinci bir model formatı oluşturmadan CATIA, SolidWorks ve Siemens NX dosyalarını açabilirsiniz.

CATIA, Siemens NX, Solid Edge ve Autodesk Inventor dosyaları ek bir yazılım kullanmadan doğrudan Creo Parametrik içerisine aktarabilirsiniz.

STEP, IGES ve DXF gibi nötr dosya formatlarını doğrudan Creo Parametrik içerisine aktarabilirsiniz.

Diğer CAD sistemlerini kullanan veya tasarımlarını sürekli değiştiren diğer ekiplerle yeni Creo İş Birliği uzantısını kullanarak daha kolay iş birliği kurabilirsiniz.

CATIA, SolidWorkd ve Siemens NX’de geometri değişimleri olduğunda Creo Parametrik içerisinde otomatik güncellemeleri alabilirsiniz.

STEP gibi nötr dosya formatlarını alırken normalde uygulayacağınız adımları atlayarak tasarım döngüsünü hızlandırabilirsiniz. Diğer kişiler size yerel veya nötr CAD verilerini farklı kaynak formatlarından gönderebilir ve siz bunları kolaylıkla açabilirsiniz.

Creo hakkında daha fazla bilgi edinin

Unite teknolojisi hakkında daha fazla bilgiyi Birden Fazla CAD Ortamına Tasarım Yapmak e-kitabından alabilirsiniz. Bu e-kitap tasarımcıların birden fazla sistemde yer alan CAD verisiyle çalışırken karşılaştığı sorunları ele almaktadır.

Mühendislerin 3D CAD yazılım paketleri arasında veri alışverişi yaparken ve çevirme işlemi uygularken karşılaştığı sorunları inceler, bu problemleri ele alan güncel gelişmeler ve bu gelişmelerin mühendislere ve iş birliği kurdukları partnerlerine ürün geliştirme döngüsünde nasıl yardımcı olabileceği hakkında öneriler sunar.

 

CAD Kategorisine geri dönebilir ya da Creo Flexible Model Uzantısı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: PTC CAD Software Blog – Creo Makes it Easier to Work in Multi-CAD – Geoff Hedges

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button