Bu yasa ve daha sonra oluşturulan tehdit senaryolarına göre yasada yapılan düzenlemeler, makine üreticilerinin tüm ürün geliştirme faaliyetlerini yasa ve düzenlemelerde tanımlanmış olan gereksinimlere uymasını gerektirir. Elbetteki bir sonraki adımda da bu gereksinimlerin tamamının karşılandığının test edilmesi ve doğrulanması gelmektedir.
Yalnızca siber güvenlik başlığı altında analiz edilmesi ve doğrulanması gereken yüzlerce veya binlerce tehdit senaryosu ve ulaşılması gereken yüzlerce siber güvenlik hedefi bulunabilmektedir. Buna ürün geliştirme süreçlerinin diğer başlıkları da eklendiğinde ortaya karşılanması gereken binlerce gereksinim, analiz edilmesi gereken binlerce risk ve tehdit, doğrulama adımlarının belirlenmesi gereken binlerce test senaryosu ortaya çıkmaktadır ve bunların her biri çoğunlukla firmalarda farklı ekipler tarafından birbirinden bağımsız araçlarla yönetilmektedir. Firmaların karşılaştığı en büyük problem tam da bu noktada ortaya çıkmaktadır. Bu da farklı disiplinler arasında iletişim eksikliği ve yapılan çalışmaların izlenebilirliğinin sağlanamaması ve birbiriyle olan ilişkilerinin yönetilememesidir. Bu nedenle birçok firma ilgili regülasyon ve sertifikasyonların alınabilmesi için olması gerekenden çok daha fazla zaman ve efor harcamakta, bu da artan maliyetler nedeniyle firmaların rekabet avantajını kaybetmesiyle sonuçlanmaktadır.
İşbirliğiyle Ürün Geliştirme Platformu olarak da isimlendirilen Codebeamer Uygulama Yaşam Döngüsü Yönetimi (ALM) sistemi, farklı disiplinlerin işbirliği içerisinde hangi çalışmanın hangi regülasyondaki hangi maddeye atıfla kim tarafından ne zaman yapıldığını, kim tarafından ne zaman tekrar düzenlendiğini, doğrulandığını ve sonunda tüm onay süreçlerini tamamlayarak
sürecin sonuna ulaştığını takip edebilmek için, havacılık, otomotiv, medikal cihaz, ilaç vb. regülasyonların yoğun olduğu sektörler tarafından kullanılmaktadır.
Codebeamer, bu sektörlerde yer alan ASPICE (Sistem ve Yazılım Geliştirme Olgunluk Seviyeleri), ISO 26262 (Taşıtlarda Fonksiyonel Emniyet), ISO 21434 (Taşıtlarda Siber Güvenlik), DO 178C (Havalık Sektöründe Ekipman Sertifikasyonu) gibi bir çok farklı regülasyonu adresleyen hazır şablonlar sunmaktadır.